Monchi već dogovorio prvo pojačanje Rome?
Foto: EPA

Krychowiak na meti Vučice

Monchi već dogovorio prvo pojačanje Rome?

E. Čaušević

Roma je nedavno potvrdila da će od ovog ljeta novi sportski direktor kluba biti Monchi koji je prethodnih godina obnašao ovu funkciju u Sevilli.

Navijači Rome su zadovoljni ovim izborom čelnika kluba jer je poznato da je Monchi pravio čuda u Sevilli koja je redovno osvajala Evropsku ligu. Od novog sportskog direktora već ovog ljeta se očekuju nova pojačanja, a on već ima nekoliko interesantnih igrača na svojoj listi želja.

Jedan od njih je vezni igrač PSG-a, Grzegorz Krychowiak, koji je prošlog ljeta upravo iz Seville prešao u Pariz. Ipak, poljski reprezentativac se nije baš naigrao ove sezone jer utakmice svog kluba posmatra većinom sa klupe za rezervne igrače.

Monchi je stupio u kontakt s Krychowiakom, te mu je jasno poručio da ga želi dovesti u Romu ovog ljeta. On je ovog igrača 2014. godine iz Reimsa za 4,5 miliona eura doveo u Sevillu, pa se očekuje da će uspjet ponovo Poljaka dovesti u klubu u kojem radi, a to je sada Roma.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 27-godišnji fudbaler je ove sezone odigrao samo sedam utakmica u francuskoj Ligui 1 za PSG. Njegov dolazak na Olimpico mogao bi Romu koštati oko 20 miliona eura. Navodno, ovaj posao bi trebao biti završen odmah na kraju ove sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi