Montella: Sramota me koliko sam bio dosadan zbog Bonuccija

Objasnio kako je došlo do transfera

Montella: Sramota me koliko sam bio dosadan zbog Bonuccija

Vjerovatno najšokantniji transfer ovog ljeta napravio je Leonardo Bonucci, koji je iznenada iz Juventusa odlučio preći u Milan i time iznenadio cijelu Italiju, ali i Evropu.

Milan je želio da se pojača iz rivala, ali je Bonuccijev dolazak zaista djelovao kao nemoguća misija. Tako su mislili čak i neki čelnici Milana, pojedini igrači su već javno priznali da nisu mogli da vjeruju kada su čuli da im stiže ovaj sjajni stoper, a jedan od rijetkih koji su vjerovali bio je Vincenzo Montella.

Trener Milana je u razgovoru za italijanske medije objasnio kako je došlo do transfera i priznao da je bio toliko uporan da je postao i dosadan.

"Ovo ljeto je kao iz snova, a još uvijek traje. Sa svim pojačanjima sam se slagao sa Upravom, a jedini izuzetak je bio Bonucci. Oni su mislili da je nemoguće da ga dovedemo u Milan, a ja sam znao da je dostupan", započeo je Montella, te nastavio:

"Svakog dana sam direktoru Milana Massimiliana Mirabellija slao po deset poruka koje su otprilike imale isti sadržaj. Pomalo me i sramota koliko sam im spominjao Bonuccija, pričao sam i sa njim i na kraju se isplatilo. On je vrhunski profesionalac i ne znam da li je Juve oslabljen njegovim odlaskom, ali znam da smo se mi baš pojačali".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Montella je također istakao da razmišlja i o promjeni formacije, te da zaigra sa trojicom u zadnjoj liniji.

"Imamo Bonuccija, Romagnolija i Mussachija. Nije isključeno da promijenim formaciju, ali s igračima koje posjedujem imam zaista širok izbor", rekao je Montella, koji je na kraju rekao da je Milanov prioritet do kraja ljetnog prelaznog roka da dovede jednog vrhunskog napadača.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi