"Morali smo tješiti Seferovića, nije mu bilo lako"

Xhaka i Lichsteiner brane saigrača

"Morali smo tješiti Seferovića, nije mu bilo lako"

E. Škorić

Švicarski reprezentativci brane Harisa Seferovića, kojeg su navijači izviždali u finišu meča protiv Sjeverne Irske.

Seferović je doživio neugodnost pošto mu je stadion zviždao po izlasku s terena. Ovo je jutros glavna tema u švicarskim medijima, pa je proslava odlaska na Svjetsko prvenstvo pala u drugi plan.

"Nije lako kada vam vaši navijači zvižde. Želim da neko poput Harisa dobije više poštovanja", kazao je iskusni švicarski bek Stephen Leichsteiner.

"Boli nas to. Haris je shvatio. Željeli smo se družiti s njim, 20 minuta smo ga tješili. Tužan sam", kazao je Granit Xhaxa, veznjak Arsenala.

"U nedjelju smo imali dobru podršku, ali ne baš i sinoć. Stojim uz moje igrače, a navijači koji su zviždali ne bi trebali doći na stadion".

Definitivno je nesuđeni Zmaj zaslužio više poštovanja i jedan promašaj ne bi trebao da bude "nagrađen" na ovaj način. Nije baš bilo za očekivati da navijači u državi kakva je Švicarska zvižde svojim igračima. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mogli bismo da se ugledamo na navijače Sjeverne Irske. Ovo nije u redu, umjesto da slavimo mi raspravljamo o tome kako naši navijači zvižde ponajboljem igraču dok napušta teren", kazao je selektor Vladimir Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi