Morata debituje protiv Bayerna s devetkom na leđima

Sutra debi za Chelsea

Morata debituje protiv Bayerna s devetkom na leđima

E. Škorić

Menadžer Chelseaja Antonio Conte spreman je da pruži Alvaru Morati šansu već u utorak.

Morata je u velikom transferu iz Real Madrida u Chelsea stigao u petak. Odmah se priključio novoj ekipi u Singapuru, a priliku za debi imat će već sutra i to protiv Bayerna.

"Moj plan je da mu dam malo da igra protiv Bayerna. Tek je stigao, ali želim da odradi jedan dio utakmice. Mlad je igrač, pun iskustva, igrao je za dvije velike ekipe i u Ligi prvaka. Stoga, mislim da može imati dobar utjecaj u Premier ligi. Spreman je da pokaže koliko zna", istakao je Conte.

Morata je prošle sezone odigrao 20 utakmica za Real Madrid, s kojim je osvojio La Ligu i Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Danas je londonski klub objavio i zvanično brojeve za novu sezonu, a Španac će, kako se i predviđalo, nositi devetku. Willy Caballero je dobio broj jedan, Antonio Rudiger 2, a Tiemoue Bakayoko broj 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi