Morata prijateljima otkrio ime novog kluba
Foto: EPA

Odlazi u Chelsea?

Morata prijateljima otkrio ime novog kluba

M. Šljivak

Napadač Reala Alvaro Morata konstantno se povezuje s odlaskom iz redova aktuelnog prvaka Evrope.

Zinedine Zidane je u dosadašnjem dijelu sezone imao mnogo više povjerenja u Karima Benzemu, te je Morata imao ulogu drugog napadača.

Ovom ulogom 24-godišnji Španac nije zadovoljan i sve glasnije se govori kako bi on mogao napustiti klub u ljetnom prelaznom roku.

Navodno se zna i nova sredina. On bi mogao pojačati ekipu Chelseaja, a Morata je glavna želja menadžera tima sa Stamford Bridgea Antonija Contea.

Engleski Telegraph tvrdi da je rukovodstvo Chelseaja spremno izdvojiti 50 miliona funti za Moratu, koliko Kraljevi traže za eventualni transfer i sjajnog napadača bismo od naredne sezone mogli gledati u Premier ligi.

Navodno se sjajni napadač osjeća izdanim od strane Zidanea, koji međutim ne želi da izgubi Moratu na kraju sezone.

Kako bi ga odobrovoljio, jučer je francuski stručnjak pružio Morati šansu od prve minute u duelu protiv Espanyola. Ovaj mu je to vratio na najbolji način i postigao je vodeći gol u pobjedi od 2:0.

Ove sezone je postigao ukupno 11 pogodaka u 29 odigranih susreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi