Morata se oglasio o Ronaldu

Portugalac na meti kritika

Morata se oglasio o Ronaldu

Cristiano Ronaldo se nakon utakmice Real Madrida i Athletic Bilbaa (2:1) ponovo našao na udaru kritičara koji Portugalcu zamjeraju loš učinak u novoj sezoni.

Ronaldo je u osam utakmica postigao samo četiri gola, a u četiri posljednja susreta na Santiago Bernabeu se nije upisivao u strijelce.

Situaciju je dodatno 'podgrijao' i Ronaldov potez nakon Moratinog pobjedonosnog gola, kada je podigao ruku i pogledao prema sucu. Mnogi su prenijeli vijest da je Ronaldo tražio ofsajd poziciju, ali se na kraju ipak ispostavilo da je to samo jedna od njegovih navika.

U trenucima kada su mnogi protiv Portugalca, nekoliko saigrača je stalo u njegovu zaštitu.

"Ronaldo dosta radi na tome da postiže golove, ali važnije je da je tim na vrhu. On je uvijek sretan zbog toga", rekao je Gareth Bale, dok je Marcelo dodao: "Ronaldo nam mnogo pomaže na terenu, kako golovima tako i svojim velikim trudom".

Potražite više informacija na temu La Liga:

O Ronaldu je govorio i Alvaro Morata, a njegov komentar je bio najzanimljiviji.

"Ronaldo je važan igrač za našu ekipu i trenutno možda jeste u maloj krizi, ali izaći će iz nje. Nije on mašina, već običan čovjek koji ima pravo da promaši. On postigne po 70 ili više golova za sezonu i naravno da ljudi onda od njega očekuju da postigne gol iz svake pozicije, ali nije to baš tako jednostavno".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi