Morata: Sudbina je spojila mene i Contea
Foto: EPA

Špancu se ispunila velika želja

Morata: Sudbina je spojila mene i Contea

Novo pojačanje Chelseaja, Alvaro Morata, je ushićen jer se sudbina pobrinula da mu pruži još jednu šansu da sarađuje s Antoniom Conteom.

Španski napadač je prije nekoliko dana stigao u Chelsea iz Real Madrida, a Madriđani bi od njegovog transfera mogli inkasirati i do 70 miliona funti.

Moratu je Antonio Conte, u vrijeme kada je bio trener Juventusa, 2014. godine doveo u italijanski klub, ali je Morata bio razočaran što je Conte tada vrlo brzo napustio klupu Juventusa kako bi preuzeo poziciju selektora reprezentacije Italije.

"Znam da me Antonio i u prošlosti želio dovesti. Zaista želim raditi sa njim, sudbina nas je konačno spojila", izjavio je sjajni španski fudbaler za zvaničnu stranicu Chelseaja, te nastavio: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je razočaravajuće kada je 2014. godine otišao i preuzeo Italiju, ali ja sam i tada dobro igrao, imao sam odličnu sezonu u Juventusu, ali zaista sam želio raditi sa Conetom i sada konačno imam priliku za to."

"Poznajem njegov način rada, njegov stručni štab...Znam kako igrati u njegovom sistemu", dodao je Alvaro Morata.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi