Motherwell šokirao Rangers na Ibroxu

Ni sljedeće sezone nećemo gledati Old Firm?

Motherwell šokirao Rangers na Ibroxu

Prva utakmica doigravanja za plasman u škotski Premiership donijela je sudar Glasgow Rangersa i Motherwella. Gosti su krajnje neočekivano sigurno slavili sa 3:1 i tako rastužili prepuni Ibrox.

Na prvi pogodak se čekalo do 27. minute, kada je Erwin pogodio za slavlje navijača Motherwella. Gosti su povisili na 2:0 u 40. minuti, kada je pogodio McManus.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Ainsworth je pogodio za 3:0 i tako nastavio potop slavnog Rangersa. Domaći su svim silama pokušali ublažiti poraz i tek u 82. minuti stigli do zasluženog pogotka preko McGregora.

Mogao je Rangers i do povoljnijeg poraza, ali se Boyd i Vučkić nisu najbolje snašli.

Ostalo je 3:1 za Motherwell, koji će za tri dana dočekati ekipu Rangersa i pokušati izboriti opstanak u Premiershipu. Važno je naglasiti da u Škotskoj ne važi pravilo gola u gostima, pa b Rangers eventualnom pobjedom od dva gola razlike izborio produžetke.

Škotska, doigravanje za Premiership:

Rangers - Motherwell 1:3 



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.