Mourinho: Abramovič me otpustio bez moje saglasnosti

Prisjetio se odlaska iz Chelseaja

Mourinho: Abramovič me otpustio bez moje saglasnosti

Nedjeljni susret između Chelseaja i Manchester Uniteda bit će poseban za Josea Mourinha. 

Portugalac će u susretu 9. kola Premiershipa po prvi put predvoditi ekipu protiv svog doskorašnjeg kluba Chelseaja, a u najavi susreta podsjetio se kako je napustio londonski klub s kojim je bio osvojio šampionsku titulu.

"Abramovič je odlučio da me otpusti, a to nije bila zajednička odluka. Ali ja ne mogu da kažem ništa loše o njemu. To je bila odluka vlasnika kluba o kojoj su mene samo obavijestili. Potpisali smo papire i njegovu odluku sam spokojno primio", kazao je Mourinho i potom dodao:

"Bilo bi mi teže da nisam ništa osvojio sa Chelseajem. Ovako smo bili šampioni, a navijači su doživjeli nezaboravne trenutke."  

Novi trenerski posao Mourinho je potom dobio u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Srećom, dobio sam priliku da vodim veliki klub kao što je Manchester United. Poslije rastanka sa Chelseajem sam boravio u Londonu, išao u teretanu, gledao fudbal... Pokušavao sam da razmišljam pozitivno", istakao je.

Pod vodstvom Mourinha u prvenstvu Manchester United zauzima sedmu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi