Mourinho: Ako osvojimo Europa ligu biću prezadovoljan
Foto: EPA

Portugalski stručnjak nakon plasmana u finale

Mourinho: Ako osvojimo Europa ligu biću prezadovoljan

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho zadovoljan je partijom svojih igrača i plasmanom u finale Europske lige. 

Manchester United je večeras na Old Traffordu remizirao sa Celtom rezultatom 1:1, ali mu je taj rezultat bio dovoljan da se plasira u finale Evropske lige zahvaljujući minimalnoj pobjedi u prvom meču (1:0). 

"Bili smo bolja ekipa u prvoj utakmici, ali nikada nismo prelomili utakmicu na vrijeme, nikada ne postignemo dovoljno golova u odnosu na šanse koje stvorimo. Bila je to otvorena utakmica kod kuće, sav pritisak je bio na našoj strani", rekao je Mourinho i dodao: 

"Oni nisu imali šta da izgube, i odigrali su veoma dobro, pa je za nas bio veoma težak meč. Strepili smo do kraja utakmice, bila je otvorena utakmica do posljednje sekunde. Momci su pružili sve što su imali, veoma sam zadovoljan njihovom partijom". 

Portugalski stručnjak je dodao da će biti veoma zadovoljan ukoliko United osvoji Europsku ligu i time izbori plasman u Ligu prvaka narednes sezone. 

"Nakon 14 utakmica u finalu smo. Ako osvojimo Europa ligu, biću više nego zadovoljan. To bi bilo sjajno", poručio je Mourinho. 

United u finalu neće moći računati na usluge Erica Baillyja koji je u posljednjim minutama dobio crveni karton zbog naguravanja sa Facundom Roncaglijom.

"Nisam vidio incident u kojem je Bailly dobio crveni karton, ali odigrao je fenomenalno. Ova utakmica bila je emocionalna za svakoga, neki su sačuvali kontrolu bolje od drugih. Roncaglia nije novi u ovakvim situacijama, Bailly je vjerovatno naivno postupi. Izgubili smo veoma bitnog igrača za finale, a nemamo ih puno", rekao je Mourinho. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U finalu Europske lige United će igrati protiv Ajaxa, a utakmica je na rasporedu 24. maja.

"Ajax će biti težak protivnik, oni su mlada, jaka ekipa. Završili su prvenstvo ovaj vikend i imaju 12 dana da se oporave, dok mi imamo za to vrijeme tri utakmice", rekao je Mourinho.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi