Mourinho: Bili smo pod velikim pritiskom

Portugalac nakon ispadanja Chelseaja

Mourinho: Bili smo pod velikim pritiskom

E. Škorić

Jose Mourinho, menadžer Chelseaja, smatra da je njegov tim ispao zbog velikog pritisk. 

Chelsea je na Stamford Bridgeu ugostio PSG. Ponovo je duel ovih ekipa završio rezultatom 1:1, a po jedan gol na obje strane u produžetku odgovarao je Parižanima, koji su na kraju prošli u četvrtfinale.

“Želim pričati samo o tome zašto smo izgubili s igračem više. Želim samo da znam kako su se osjećali moji igrači na terenu i da nađemo prave zaključke o ovoj utakmici. Večeras smo bili loši i PSG je bio mnogo jači od nas. Bolje su se izborili s pritiskom koji je nosila ova utakmica”, kazao je Mourinho, dodavši:

“Iz razloga što su ostali s 10 igrača, mi smo imali veći pritisak da dobijemo utakmicu, a oni nisu imali šta da izgube. Nismo se izborili s tim, primili smo dva gola i ovo ispadanje je teško prihvatiti”.

“Prošle godine smo izgubili s 3:1 u Parizu, imali smo jedan izbor i tada nismo imali pritisak. Prethodnih 1:1 je bio opasan rezultat. Pokušali smo pobijediti, ali spriječio nas je veliki pritisak”, dodao je Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.