Mourinho: Bony ispred Džeke, sjajno!

Ironični Portugalac

Mourinho: Bony ispred Džeke, sjajno!

Jose Mourinho je poznat kao osoba bez dlake na jeziku kojoj nikada nije bilo strano reći javno sve ono što misli.

Tako je bilo i ovog puta, a Portugalac na klupi Chelseaja dotakao se rivalskog Manchester Cityja, Wilfrieda Bonyja ali i Edina Džeke.

"Dobar napadač, svaka čast. Ako imaju toliko novca da ga dovedu (aludirajući na Finansijski Fair Play), onda nemaju nikakvih problema i uradili su dobru stvar. Doveli su još jednog napadača koji će sada vjerovatno igrati u prvoj postavi. Ako Bony bude počinjao, onda neće biti mjesta za Edina Džeku. To je sjajno, taj čovjek im je donio titulu prošle sezone", kritikovao je Mourinho transfer politiku Manchester Cityja i nastavio:

"Za City obično važe neka druga pravila, ali šteta što utakmice ne mogu počinjati sa dvanaest igrača. Ali, super za njih je što će dobiti još jednog sjajnog napadača: Aguero, Jovetić, Bony i Džeko... Odličan posao".

Podsjećamo, Mourinho je prošle godine dao izjavu kojom je pokazao velike simpatije prema Edinu Džeki, kojeg je proglasio Cityjevim igračem godine u šampionskoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.