Problemi za Manchester United

Mourinho: Da, povrijeđeni su i neće igrati u finalu

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda plasirali su se u osminu finala Evropske lige nakon pobjede protiv St. Etiennea u revanš susretu šesneastine finala.

Crveni đavoli su sa ukupnih 4:0 bili bolji od francuske ekipe i tako se plasirali u naredni krug Evropske lige. Pobjedonosni gol za United večeras je postigao Mkhitaryan koji je desetak minuta nakon toga napustio teren zbog povrede.

Ipak, tu nije bio kraj problema za Josea Mourinha jer je povredu u ovom meču zadobio i Carrick. Ovaj dvojac gotovo sigurno će propustiti finale engleskog Liga kupa. Mourinho je nakon utakmice rekao da je to nešto što se može desiti svaki dan.

"Možete se povrijediti i kada napuštate svoju kuću, nikad ne znate kad vas povreda može stići. To je rezultat velikog broja utakmica što igraju igrači, povrede su uvijek rizik i sastavni dio toga. Oni će propustiti finale, ali kada neko nedostaje do je uvijek prilika za dokazivanje nekome drugome", rekao je Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi