Mourinho dominira novom Guinnessovom knjigom!

Vlasnik čak četiri rekorda

Mourinho dominira novom Guinnessovom knjigom!

Jose Mourinho će biti uvršten u novo izdanje Guinnessove knjige rekorda za 2016. godinu.

Legendarni Portugalac je vlasnik čak četiri velika rekorda. Prvi je vezan za titulu iz 2005. godine, kada je Chelsea osvojio rekordnih 95 bodova. Također, izračunato mu je i da je 77 utakmica bio neporažen kod kuće.

U istoj sezoni, Chelsea je primio samo petnaest golova, što je najmanje u historiji lige. Osim toga, Mourinho je i najmlađi trener koji je upisao 100 utakmica u Ligi prvaka, a to je postigao još na klupi madridskog Reala.

"Lijepo je što mogu držati sva ta priznanja u svom uredu. Kada sam kao dijete čitao te knjige nisam mogao ni zamisliti da bi jednog dana mogao biti dio toga", rekao je The Special One.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.