Mourinho: Everton ne igra lijep fudbal

Trener Manchestera nakon meča

Mourinho: Everton ne igra lijep fudbal

Fudbaleri Manchester Uniteda danas su izgubili dva boda na Goodison Parku nakon što je Fellaini skrivio penal u posljednjim minutama meča, a Baines bio precizan sa jedanaest metara.

Trener Crvenih đavola Jose Mourinho imao je ponovo zanimljivu konferenciju za novinarre na kojoj je rekao da je glavni krivac ovakvog rezultata ružan fudbal koji igra Eveton.

Novinari su Mourinha upitali zašto je uveo u igru Fellainija, a on je imao spreman odgovor.

"Mislio sam da znate više o fudbalu, onda bi shvatili da je odgovor očit. Everton više ne igra lijep fudbal. Njihov stil je direktan. Kada gube, oni taj stil shvataju još ozbiljnije. Kada na klupi imate fudbalera koji je visok dva metra (misleći na Fellainija), onda ga uvedete da se nosi s tim. Mi smo bili daleko bolji tim na terenu. Ovaj rezultat nije realno stanje stvari na terenu", rekao je Jose.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je United nakon ovog kola tek na 6. mjestu Premiershipa sa samo 21 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi