Mourinho: Hoću li se rukovati s Wengerom? Nije važno

Trener Chelseaja

Mourinho: Hoću li se rukovati s Wengerom? Nije važno

Arsenal i Chelsea odmjerit će snage u sklopu 34. kola engleskog Premiershipa, a uoči utakmice glavna tema u tamošnjim medijima je odnos Josea Mourinha i Arsenea Wengera. 

"Ja ga ne doživljavam kao svog suparnika, ne osjećam se tako. On je trener velikog kluba u gradu u kojem radim i živim i imamo iste ciljeve. Zbog toga uvijek postoji malo rivalstvo, ali ne vidim Wengera drugačije nego Atleticovog trenera dok sam radio u Realu", kazao je Mourinho. 

Novinare je zanimalo i to da li će se Mourinho rukovati sa Wengerom. 

"Mi se nismo sukobili i ne želim opisivati događaj koji se desio prošle sezone. Da li ću se rukovati s njim? Nije važno. Važna je jedino utakmica", riječi su Mourinha, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne ponosim se učinkom protiv Wengera, uspjeh je pobijediti u nedjelju, a ne 12 prijašnjih utakmica s Arsenalom. Ne gledam brojke i prošlost."

Inače, Chelsea na tabeli zauzima lidersku poziciju sa deset bodova više u odnosu na drugoplasirani Arsenal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti