Mourinho je 1996. pokušavao u Barcu dovesti Henryja
Foto: EPA

Otkrio zanimljive stvari iz prošlosti

Mourinho je 1996. pokušavao u Barcu dovesti Henryja

E. Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho otkrio je da je jednom prilikom pokušavao da dovede Thierryja Henryja.

Francuski legendarni napadač nedavno je objavio kraj igračke karijere, a Mourinho tvrdi da je bivšeg golgetera Arsenala želio dovesti u svoj klub.

“Kada sam bio pomoćnik Bobbyju Robsonu u Barceloni, pokušavali smo da dovedemo Henryja. On je tada još igrao u Monacu (1996. godine, op.a), ali se na kraju odlučio za Juventus”, kazao je Mourinho za talkSPORT, dodavši:

“Nakon toga, Henry nikada nije bio moja transfer-meta. Okolnosti su bile takve da jednostavno nisam imao priliku da ga kupim. Pa, možete li zamisliti njegov transfer iz Arsenala u Chesea? Iskreno, ja ne mogu”.

“Da, Henry je bio sjajan u Barceloni i reprezentaciji Francuske, ali najboljeg Henryja, koji će nam nedostajati, pamtimo iz godina kada je igrao u Premiershipu”, dodao je Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.