Mourinho: Kakav Hazard, postoje dvije idealne desetke

Trener Chelseaja

Mourinho: Kakav Hazard, postoje dvije idealne desetke

Portugalski trener Jose Mourinho nije pretjerano zadovoljan ovosezonskim nastupima Edena Hazarda. 

Mediji u Engleskoj sve više špekulišu da će Hazard napustiti Stamford Bridge u januarskom prijelaznom roku, a razlog leži u tome što je Mourinho bez ustručavanja otvorio frontu s njim.

"Mislim da Hazard ne može biti dugoročno rješenje za desetku Chelseaja. On i ja imamo različitu ideju šta je desetka. Za mene desetka čini puno stvari s loptom i bez lopte, to je jednostavno poseban igrač od kojeg zahtijevam puno. Volim da zabija golove kao što je Oscar Maccabiju", istakao je Jose.

Mourinho je dodao da za njega desetka mora igrati za 8,5 kad tim izgubi loptu, a na pitanje ko je savršen tip igrača na toj poziciji, odgovorio je:

"Wesley Sneijder i Deco. Oni su znali igrati odbranu, ulaziti u šesnaesterac i zabijati golove. Sjajni su igrači", riječi su trenera londonskog Chelseaja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.