Mourinho: Karanka je zaslužio otkaz

Menadžer Uniterda ironično prokomentarisao

Mourinho: Karanka je zaslužio otkaz

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Moourinho ironično je prokomentarisao da je njegov bivši asistent iz Reala Aitor Karanka zaslužio dobiti otkaz u Middlesbroughu.

Karanka je dobio otkaz 11 utakmica prije kraja sezone u Premier ligi, jer se tim nakon tri poraza u posljednja četiri kola našao u zoni ispadanja.

Nakon što je došao u klub, Karanka je u tri godine koliko je proveo na klupi spasio klub od ispadanja iz Championshipa, te doveo ih do direktnog plasmana u Premier Ligu.

"Mislim da je zaslužio otkaz jer je u prvoj godini kada je došao tim spasio ispadanja iz Championshipa. U drugoj sezoni ga je doveo do finala play-offa na Wembleyu, u trećoj je izborio direktnu promociju u Premier ligu, pa je u četvrtoj zaslužio otkaz", ironičan je bio Mourinho. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je rekao da zna imena igrača koji su navodno pomogli da Karanka dobije otkaz. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti