Mourinho: Koja je svrha ovog takmičenja?
Foto: EPA

Mou i Pep bi da se ugasi Liga kup

Mourinho: Koja je svrha ovog takmičenja?

E. Škorić

Jose Mourinho i Pep Guardiola imaju isto mišljenje kada je u pitanju "manje bitno" takmičenje u Engleskoj.

Engleski Carabao kup danas nosi naziv Liga kupa, a Mourinho i Guardiola smatraju da ovo takmičenje nema smisla, te da bi ga trebalo "ugasiti".

Iako su igrali u izmijenjenom sastavu, City i United su lako došli do pobjeda  sredinom sedmice u Liga kupu, ali evidentno je da je znatno manji broj gledatelja na stadionima u odnosu na ligaške utakmice.

"Troši se puno energije na ovo takmičenje. Ne znam koja je svrha ovog kupa, osim što je ipak riječ o trofeju. Na njemu ti ionako niko neće previše čestitati, a kroz ovaj kup se ne može ni u Evropu", kazao je Mourinho, inače četiri puta osvajač ovog Kupa.

"Da, Jose je u pravu. Biznis je biznis, ali imamo dosta utakmica. Nije ovo loš kup za neke igrače koji manje igraju i ipak se boriš za kakakav-takav naslov, ali suvišno je trošiti energiju.Mi smo usred sedmice igrali s tvrdom ekipom koju vodi Tony Pulis (WBA, op.a), putovali smo četiri sata i nazad, a onda idemo u London, pa onda Šahtar, pa opet u London... Ipak je to previše", kazao je Pep Guardiola, čiji je City s 2:1 pobijedio WBA.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko god bilo bezveze Mourinhu i Guardioli, ovo takmičenje sigurno je od velike važnosti za neke male timove, koji imaju priliku da se pokažu na velikoj sceni i upravo to je najveća čar kup takmičenja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi