Mourinho: Mojim igračima ne trebaju premije

"Fudbal je strast, sreća i ponos"

Mourinho: Mojim igračima ne trebaju premije

Nakon što se proširila vijest da će fudbaleri PSG-a u slučaju prolaska u četvrtinu finala biti nagrađeni sa po 250.000 eura, oglasio se i Jose Mourinho.

Portugalac je istakao kako u Chelseaju nije praksa davati bonuse i da oni nisu potrebni njegovim igračima, koji svakako dobro zarađuju.

"Znate da mi već duže vrijeme ne dajemo bonuse, osim ako nije u pitanju osvajanje nekog trofeja. Posljednji put kada sam dobijao bonuse bilo je dok sam trenirao Porto, tako da sam i zaboravio kakav je to osjećaj. To je, po meni, sasvim korektno jer nam klub daje dobre plate da radimo svoj posao najbolje što znamo", rekao je Mourinho.

Menadžer Chelseaja se također osvrnuo na potez rukovodstva PSG-a, koji svoje igrače namjerava bogato nagraditi.

"Ne bih volio da me pogrešno shvatite, ali za mene su nakon uspjeha najbitniji ponos i sreća. To je nešto što se novcem ne može kupiti i to vrijedi mnogo više od tih premija. Fudbal je strast, sreća i ponos. Lijepo je kada vam neko ponudi 250.000 eura, ali mislim da tu nema profesionalizma", riječi su Mourinha.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.