Mourinho: Na poluvremenu smo trebali voditi sa tri razlike
Foto: EPA

Menadžer Manchestera nakon utakmice

Mourinho: Na poluvremenu smo trebali voditi sa tri razlike

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho izjavio je nakon utakmice da je zadovoljan kako su njegovi igrači odigrali, ali da nije zadovoljan sa rezultatom.

Manchester United je večeras kao gost savladao Celtu iz Viga sa 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Evropske lige, čime je stigao vrlo blizu plasmana u finale.

Portugalski stručnjak misli da su njegovi igrači trebali da postignu više golova iz pet šuteva u okvir gola i time riješe pitanje pobjednika u ovom dvomeču. 

"Veoma sam zadovoljan nastupom mojih igrača, ali nisam rezultatom. Na poluvremenu smo trebali voditi sa tri ili barem dva gola razlike, a ovako je rezultat otvoren", rekao je Mourinho.

"Igrali smo dovoljno dobro da riješimo pitanje pobjednika, ali moramo igrati na Old Traffordu. Nadajmo se da navijači na Old Traffordu žele da pobijedimo, jer kada navijači to žele, mi i pobijedimo". 

Finale Europske lige na rasporedu je 24. maja u Stockholmu, a u drugom polufinalu igraju Lyon i Ajax. Holandska ekipa slavila je u prvoj utakmici na svom terenu sa 4:1. 


Evropska liga