Mourinho najavio odlazak: Postoje poseban grad i klub
Foto: EPA

Karijeru neće završiti u Manchesteru

Mourinho najavio odlazak: Postoje poseban grad i klub

M. Šljivak

Jose Mourinho najavio je odlazak iz Manchester Uniteda.

Naravno, Portugalac ima namjeru da do kraja ispoštuje ugovor sa Crvenim đavolima, ali je za 2019. godinu najavio moguć odlazak sa Old Trafforda.

Nova sredina za Posebnog mogao bi biti francuski velikan PSG. Mourinho je "zaljubljen" u ovaj grad i to ne krije.

"Još uvijek sam trener sa ambicijama i sa željom da isprobam nove stvari. Uvjeren sam kako karijeru neću završiti u Manchester Unitedu", rekao je Mourinho, te je dodao:

"Moj sin koji živi u Londonu je nedavno otišao u Pariz kako bi gledao meč PSG-a. Na utakmice u Manchester ne dolazi. Zašto Pariz? Zato što tamo ima nešto posebno. Magija, kvalitet, mladost. Sve je to fantastično", poručio je Mourinho.

Da li ovo znači da bismo portugalskog stručnjaka mogli uskoro gledati na klupi tima sa Parka prinčeva, znaće se za nekoliko godina, ali je sigurno da ćemo ga još dugo gledati na menadžerskim pozicijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tokom karijere Mourinho je radio kao glavni trener Benfice, Porta, Chelseaja, Intera, Real Madrida.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi