Mourinho nakon meča bio potpuno iskren

Posebni nakon poraza od Fenerbahčea

Mourinho nakon meča bio potpuno iskren

Manchester United poražen je večeras na gostovanju kod Fenerbahčea sa 2:1.

Trener Crvenih đavola Jose Mourinho poručio je nakon meča da njegova ekipa nije zaslužila pobjedu u ovoj utakmici.

"Oni su zaslužili da pobjede. Fudbal nije samo u kvalitetu, već u želji, borbi, davanju svega što imate i oni su večeras to imali. Tim koji primi gol nakon dvije minute je tim koji nije mentalno spreman, koji nije fokusiran i skoncentrisan", rekao je Mourinho pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U ovakvoj atmosferi ne smijete dati protivniku prednost na samom startu meča. Upravo je to bilo ono što im je potrebno. Oni su se nakon toga mogli braniti, igrati na kontre, simulirati faulove, zaustavljati igru i stavljati suca pod pritisak. Naš problem je bio u stavu. Oni su igrali kao da je finale Lige šampiona, a mi kao da igramo prijateljski meč".

Podsjetimo, naredni meč u Evropa ligi United igra na domaćem terenu protiv Feyenoorda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi