Mourinho našao idealnu zamjenu za Ibrahimovića?
Foto: EPA

Mladi napadač Ajaxa stiže na Old Trafford?

Mourinho našao idealnu zamjenu za Ibrahimovića?

E. Čaušević

Mladi napadač Ajaxa, Kasper Dolberg, ove sezone je zablistao u dresu holandske ekipe i privukao je interes mnogih evropskih ekipa.

Dolberg je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima postigao 22 gola i pomogao je Ajaxu da se domogne finala Evropske lige gdje će igrati protiv Manchester Uniteda. Upravo su Crveni đavoli klub koji želi dovesti mladog Danca u svoje redove na kraju ove sezone.

Iako je mladi napadač izjavio nedavno da mu je želja da ostane u Ajaxu i naredne sezone čini se da će teško odoljeti interesu Uniteda. Kako pišu engleski mediji Jose Mourinho upravo u njemu vidi zamjenu za Zlatana Ibrahimovića, a uz to želi i podmladiti ekipu za narednu sezonu.

Prva želja Uniteda je Antonie Griezmann, ali su male šanse da će napadač Atletico Madrida doći na Old Trafford. Crveni đavoli su se očito okrenuli Dolbergu za kojeg su spremni platiti do 30 miliona eura. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi