Mourinho našao opravdanje za lošu igru Uniteda
Foto: EPA

Krivo je - vrijeme

Mourinho našao opravdanje za lošu igru Uniteda

Manchester United je pobjedom nad Southamptonom nastavio dobar niz u engleskoj Premier ligi. 

Crveni đavoli su došli do pete pobjede u dosad šest odigranih utakmica, no igra koju su pružili na jučerašnjem gostovanju kod Southamptona nije bila na najvišem nivou, čega je svjestan i trener Jose Mourinho. 

Za lošu izvedbu svojih igrača na južnoj obali Engleske, trener Manchester United je okrivio - vrijeme. 

"Mislim da je vrijeme bilo divno. Kada god trenirali u Manchesteru, bilo to 12,12 ili 3 popodne, nikada ne bismo imali ovakve vremenske uslove. Najozbiljnije", kazao je Mourinho, te dodao:

"Posljednji put kada smo radili po ovakvom vremenu bili smo u Los Angelesu (predsezona) i u Makedoniji (Uefa Super Kup) i mislim da su svi to osjetili." 

Promjena vremena je, kako kaže, uzela danak nekim igračima. 

"Vidio sam nekoliko igrača koji su izgubili oštrinu. Imali su odličan duh i uvijek su se trudili, ali nisu imali istu oštrinu", istakao je ovaj portugalski stručnjak. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Temperatura u Southamptonu je za vrijeme utakmice inače iznosila 19 stepeni Celzijusa. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi