Mourinho: Ne sviđa mi se ovaj naš "PlayStation fudbal"
Foto: EPA

Nezadovoljan uprkos pobjedi

Mourinho: Ne sviđa mi se ovaj naš "PlayStation fudbal"

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho nije bio zadovoljan nakon sinoćnje utakmice protiv Basela, uprkos tome što su Crveni đavoli slavili sa ubjedljivih 3:0.

Portugalac je istakao da je njegov tim igrao dobro i ozbiljno sve do momenta kada je poveo sa 2:0, nakon čega je počeo "PlayStation fudbal" koji mu se nimalo ne dopada.

"Tri boda kod kuće su važna i dobro je što smo takmičenje otvorili pobjedom. Dok nismo poveli sa 2:0, igrali smo dobro i bio sam zadovoljan pristupom, ali posljednjih pola sata su pokvarili dojam", započeo je Mourinho, te obrazložio:

"Ne sviđa mi se taj naš 'PlayStation fudbal' sa trikovima, pretjeranim driblinzima, atraktivnim potezima... Gubili smo lopte u situacijama kada nismo smjeli. Nisam zadovoljan načinom na koji smo igrali, opustili smo se i propustili doći do sigurnije i ubjedljivije pobjede, a ne znam hoće li gol razlika na kraju igrati neku ulogu. Moji fudbaleri na terenu moraju pokazati poštovanje prema svakom protivniku, bez obzira ko to bio i kakav je rezultat".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester United je do pobjede nad Baselom stigao golovima Fellainija u 33., Lukakua u 53. i Rashforda u 84. minuti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi