Mourinho: Ne sviđa mi se ovaj naš "PlayStation fudbal"
Foto: EPA

Nezadovoljan uprkos pobjedi

Mourinho: Ne sviđa mi se ovaj naš "PlayStation fudbal"

Piše: V. Vukmirović
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho nije bio zadovoljan nakon sinoćnje utakmice protiv Basela, uprkos tome što su Crveni đavoli slavili sa ubjedljivih 3:0.

Portugalac je istakao da je njegov tim igrao dobro i ozbiljno sve do momenta kada je poveo sa 2:0, nakon čega je počeo "PlayStation fudbal" koji mu se nimalo ne dopada.

"Tri boda kod kuće su važna i dobro je što smo takmičenje otvorili pobjedom. Dok nismo poveli sa 2:0, igrali smo dobro i bio sam zadovoljan pristupom, ali posljednjih pola sata su pokvarili dojam", započeo je Mourinho, te obrazložio:

"Ne sviđa mi se taj naš 'PlayStation fudbal' sa trikovima, pretjeranim driblinzima, atraktivnim potezima... Gubili smo lopte u situacijama kada nismo smjeli. Nisam zadovoljan načinom na koji smo igrali, opustili smo se i propustili doći do sigurnije i ubjedljivije pobjede, a ne znam hoće li gol razlika na kraju igrati neku ulogu. Moji fudbaleri na terenu moraju pokazati poštovanje prema svakom protivniku, bez obzira ko to bio i kakav je rezultat".

Manchester United je do pobjede nad Baselom stigao golovima Fellainija u 33., Lukakua u 53. i Rashforda u 84. minuti.


Liga prvaka