Mourinho: Nije mi se dopadala Primera

Mourinho: Nije mi se dopadala Primera

E. Škorić

Portugalski trener Chelseaja Jose Mourinho nije imao riječi hvale za špansku Primeru.

Mourinho je u Španiji radio kao trener Real Madrida, no više mu se dopada posao u Engleskoj. Trenutno je na klupi Chelseaja, svog bivšeg kluba, gdje je odlučio da ostane duži period.

"Natjecanje u Španiji svodi se na borbu Reala i Barcelone. Izgubili smo naslov sa 99 bodova. To je natjecanje koje mi se ne sviđa. Imao sam čast da vodim veliki klub kao što je Real, ali liga mi se nije dopadala", rekao je Mourinho, dodavši kako je u Engleskoj mnogo više neizvjesnosti.

"Mislim da ako pogledate petorku u Engleskoj, City i Arsenal su dvije najbolje ekipe. Teško će se biti nositi sa Cityjem. Naš prvi cilj je da osiguramo svoje mjesto među četiri najbolje ekipe, iako još uvijek vjerujem u naslov, ali gradimo momčad za budućnost. Želimo zadržati pobjednički DNK".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.