Mourinho: Odbio sam Kineze, zabrinut sam za fudbal

Posebni o kineskim ponudama

Mourinho: Odbio sam Kineze, zabrinut sam za fudbal

M. Šljivak

Portugalski stručnjak Jose Mourinho otkrio je kako je odbio bogatu konudi iz Kine.

Aktuelnog menadžera Manchester Uniteda nije zanimao odlazak u Aziju, a na stolu je imao bogatu ponudu nakon napuštanja Chelseaja krajem 2015. godine.

Posebni je zabrinut zbog odlaska igrača, ali tvrdi kako nikog ne želi kritikovati.

"Ako pregovarate sa igračem o novom ugovoru i ponudite mu pet miliona funti godišnje, oni vam naprave problem ponudom od 25 miliona. Tada je do igrača. Ili uzme pet miliona ako voli fudbal ili prihvati ponudu od 25 miliona jer voli novac", istakao je Mourinho, te je dodao:

"Ja sam već odbio nekoliko bogatih ponuda da odem u Kinu. Međutim, ne kritikujem one koji odu tamo. To je njihov izbor, njihov život i znaju najbolje šta rade. Malo sam zabrinut jer mogu ponuditi ugovore koje evropski klubovi nikada ne mogu", dodaje Mourinho, koji se dotakao i mladih igrača koji odlaze za novcem.

"Zamislite, igrač ima 24, 25 godine i želi ići u Kinu. Sa toliko godina? Dobro, zbogom, budi sretan i bolje, jer nećemo ga gledati u najboljim ligama svijeta. Druga stvar je kad igrač u finišu karijere ode. On ide da podeblja bankovni račun i to je sasvim na mjestu", istakao je Posebni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kinezi su najavili kako će učiniti sve da se broj stranaca ograniči i da se plate određenim zakonima znatno umanje.

Ipak, najave zakona ne pogađaju timove iz Superlige koji iz dana u dan šalju nevjerovatne ponude i sigurno ćemo takvih situacija imati još mnogo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi