Mourinho: Ovo je najvažnija utakmica u istoriji kluba
Foto: EPA

Menadžer Uniteda najavio revaš utakmicu polufinala EL

Mourinho: Ovo je najvažnija utakmica u istoriji kluba

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho izjavio je da je revanš utakmica protiv Celte najvažnija utakmica u istoriji kluba. 

Manchester u četvrtak igra uzvratnu utakmicu polufinala Europske lige protiv Celte na Old Traffordu. U prvoj utakmici Crveni đavoli su slavili sa minimalnih 1:0, a pogodak je postigao Rashford.

Na konferenciji za novinare postavljeno je pitanje da li će Španci biti motivisaniji da pobjede jer su manji klub, a Mourinho je slikovito odgovorio.

"U motivisanosti smo jednaki. Oni kažu da je ovo najvažnija utakmica u njihovoj istoriji. Moja osjećanja su takva da je ovo naša najvažnija utakmica u istoriji", rekao je Mourinho.

Portugalski stručnjak razmišlja samo o narednom duelu protiv Španaca.

"Nije više važno koliko velike su bile utakmice ranije. Samo je slijedeća bitna. Mislim da Celta ne priželjkuje pobjedu više od nas", rekao je Mourinho.

Manchester United je bacio sve karte na Europsku ligu, kako bi naredne sezone izborio Ligu prvaka, a to će i ostvariti ukoliko osvoje ovaj trofej.

"Za mene Liga prvaka je Liga prvaka. Ako niste tamo, to je zato što niste dovoljno dobri. Ovo je korak koji moramo proći. Liga prvaka je takmičenje u kojem želimo biti. Niko nije motivisaniji od mene u pokušaju da pobijedimo ovu utakmicu", zaključio je Mourinho.


Evropska liga