Mourinho pojačanje našao u Istanbulu?
Foto: EPA

Želi Alexa Tellesa

Mourinho pojačanje našao u Istanbulu?

M. Šljivak

Engleski prvak Chelsea zainteresovan je za dovođenje brazilskog defanzivca iz redova Galatasaraya Alexa Tellesa.

Plavci traže novo rješenje za poziciju lijevog beka, nakon što je danas klub napustio Filipe Luis.

Iskusni fudbaler se vratio u Atletico Madrid, a prvi izbor menadžera Plavaca Josea Mourinha za tu poziciju je 23-godišnji lijevi bek Galatasaraya, Alex Telles.

Navodno, Chelsea će u narednim danima poslati službenu ponudu za brazilskog fudbalera, te bi on u narednoj sezoni mogao obući dres aktuelnog engleskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je Chelsea želio angažovati i defanzivca Augsburga Abdula Babu Rahmana, ali do transfera nikad nije došlo.

Mladi lijevi bek karijeru je počeo u Juventudeu, no nije se uspio nametnuti. U toku dvije sezone nastupio je samo u 13 ligaških utakmica. Prelazi zatim u Gremio, gdje je zaigrao i više nego dobro, i u toku sezone odigrao je 37 utakmica. 

Pobudio je interesovanje klubova iz Europe, a tek nakon dugih pregovara doveo ga je Galatasaray za šest miliona eura. U Istanbulu je prve sezone pružao solidne partije, da bi prošle sezone eksplodirao i pokazao svjetsku kvalitetu. 

Na travnjak je istrčao 36 puta, a protivničku mrežu je pogodio jednom. Osvojio je duplu krunu prošle sezone, Kup i ligu Turske. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.