Mourinho: Rooney je izuzetno važan za nas
Foto: EPA

Portugalac ističe da se nada da će Rooney ostati u Unitedu

Mourinho: Rooney je izuzetno važan za nas

Manchester United je sinoćnjom pobjedom protiv Ajaxa od 2:0 u finalu Lige Evrope stigao do jedinog trofeja koji im je nedostajao u klupskim vitrinama, a kapiten Crvenih đavola Wayne Rooney je zadnjim minutama susreta ušao sa klupe.

Rooneyjeva budućnost u Unitedu je veoma neizvjesna, špekulacije govore da je on veoma blizu napuštanja Old Trafforda, ali iskusni napadač ističe da bi volio ostati u klubu i biti dijelom ekipe koja će sljedeće godine igrati u Ligi prvaka.

Ipak, on bi volio ponovo biti standardni prvotimac Uniteda, ali se čini da su Mourinhovi planovi drugačiji, iako je Rooney prema riječima portugalskog stručnjaka izuzetno važan za ekipu.

"Rooney je bio spreman za igru, on je odlična opcija, ali nisam imao potrebe da napadam pri rezultatu 2:0", izjavio je nakon finala Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Morate kontrolisati utakmicu, morate odgoditi izmjene, postepeno ubacivati igrače", nastavio je Portugalac, te dodao:

"Rekao sam mu jučer da on može biti ključni igrač...On je veoma važan igrač za nas. Ako ostane i naredne sezone biću veoma sretan."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi