Mourinho: Simeone nije bolji od mene
Foto: EPA

Posebni pred duel s Atleticom

Mourinho: Simeone nije bolji od mene

M. Šljivak

Prvi polufinalni duel Lige prvaka večeras će na Vicente Calderon stadionu u Madridu odigrati domaći Atletico i londonski Chelsea.

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho, odgovarao je na pitanja novinara na press konferenciji, a dao je nekoliko veoma zanimljivih izjava. Posebni je istakao da Diego Simeone nije bolji trener od njega, iako mnogi tvrde tako.

"Ne slažem se s onima koji govore da je Diego Simeone bolji trener od mene. Teško je uspoređivati, jer ne bi bilo fer porediti nekog s 15 godina iskustva u ovom poslu s onim ko ima mnogo manje iskustva", istakao je Mourinho.

Dres Chelseaja će večeras na Calderonu nositi i nekadašnji napadač Atletica, Fernando Torres. Posebni tvrdi kako španski napadač ima osjećaje prema svom nekadašnjem timu, ali da će dati sve od sebe za prolaz Chelseaja.

"Pričao sam o Atleticu s Fernandom. Veliki je navijač, ali je također i veliki profesionalac. Uvjeren sam da že dati sve od sebe za prolaz Chelseaja", dodao je Mourinho.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije