Mourinho: U karijeri nisam imao mnogo boljih od Matića

Portugalac hvalio Matića

Mourinho: U karijeri nisam imao mnogo boljih od Matića

Piše: A. Pašić
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho po ko zna koji put govorio je biranim riječima o Nemanji Matiću. 

Tokom svoje karijere Mourinho je imao priliku sarađivati sa brojnim velikim fudbalerima poput Lamparda, Drogbe, Ronalda i Terryja, međutim na njega je poseban dojam ostavio Nemanja Matić. Sa ovim srbijanskim fudbalerom se, kako je rekao, rijetki mogu porediti. 

"Ne mogu da kažem da sam imao mnogo boljih igrača od Matića tokom karijere. Nas dvojica imamo nešto što će ostati zauvijek, a to je meč koji je počeo na klupi i uveo sam ga u igru u 45. minuti, a izveo u 70-75. Novinari su željeli priču, željeli su krv. Moju ili njegovu, možda i od obojice. Bio je veoma tužan. Takvo nešto sam uradio samo dva puta u karijeri", ispričao je Mourinho.

Mourinho je potom dodao da je Matić sljedećeg dana došao kod njega na razgovor. 

"Došao je kod mene i rekao: 'Nisam zadovoljan, ali griješio sam i znam zašto ste me zamijenili. Zato idemo dalje'. Nismo radili još mnogo dugo, pošto sam ubrzo dobio otkaz u Chelseaju. Ali, on je uvijek bio jedan od 'mojih momaka', jedan od igrača s kojim sam ostao blizak tokom godina, iako nismo sarađivali. Znam koliko je dobar čovjek i koliko je sazrio", naglasio je trener Uniteda. 

Na Mourinhovo insistiranje Manchester United je ovog ljeta na dovođenje Matića iz Chelseaja izdvojio 45 miliona eura. 


Engleska liga