Mourinho uoči utakmice poslao Shawa kući
FOTO: EPA

Pred duel sa Ukrajincima

Mourinho uoči utakmice poslao Shawa kući

  Pred Manchester Unitedom je sutra utakmica 2. kola grupne faze Evropske lige protiv Zorye. 

Engleski klub je nakon poraza od Feyenoorda (1:0) na posljednjem mjestu u grupi A, pa se stoga pobjeda nad ukrajinskim klubom nameće kao imperativ za Crvene đavole. Svjestan toga je i trener Jose Mourinho koji je o utakmici govorio na konferenciji za medije. 

"Mi moramo pobjediti Zoryu. Ako ne uspijemo u tome onda ćemo morati pobijediti sve četiri utakmice do kraja, a to neće biti nimalo jednostavno", kazao je na samom početku Mourinho prisutnim novinarima. 

Mourinho u ovom susretu neće moći računati na Shawa, što je i potvrdio.

"Shaw je bolestan, ima temperaturu. Stigao je jutros i bili smo primorani da ga odmah pošaljemo kući kako ne bi zarazio ostale igrače. Također, ni Mkhitaryan neće igrati, dok je Rooney u kadru. Da li će početi utakmicu ili ne, teško je reći. Nije trenirao jučer, u ponedjeljak nije odradio potpun trening, muče ga leđa. Moram ga štititi i igrat će samo ako bude potpuno spreman."

Novinare je interesovalo i šta Mourinho misli o dosadašnjem dijelu sezone.

"Pali smo jednu sedmicu, od dva mjeseca. Nismo zaslužili da uzgubimo tri utakmice, ali ako pobijedimo sutra Zoryju, imat ćemo tri pobjede u sedmicu dana. Zanima me kako će onda javnost reagovati", riječi su Mourinha.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, susret između Manchester Uniteda i Zorye igra se sutra na Old Trafford s početkom u 21:05 sati. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi