Mourinho: Valencia je najbolji desni bek na svijetu

Tako smatra Posebni

Mourinho: Valencia je najbolji desni bek na svijetu

Portugalski stručnjak na klupi Manchester Uniteda Jose Mourinho otkrio je danas na konferenciji za novinare ko je, po njegovom mišljenju, najbolji desni bek na svijetu.

Mourinho poručuje da je to fudbaler koji igra u njegovom timu, Antonio Valencia. Valencia je prije nekoliko dana produžio ugovor sa Manchester Unitedom do ljeta 2018. godine, a Mourinho je veoma sretan zbog toga.

"Nema boljeg desnog beka na svijetu od njega. Ne kažem to zato što je moj fudbaler, nego što je zaista tako. Velika je privilegija što u timu imam takvog igrača i čovjeka", rekao je Mourinho.

Podsjetimo da je Antonio Valencia imao ugovor sa Unitedom do sljedećeg ljeta, ali klub sa Old Trafforda je ipak odlučio da ga nagradi novim jednogodišnjim. Valencia je u United stigao na ljeto 2009. godine iz Wigana, a do sada je odigrao 270 mečeva za Crvene đavole te je postigao 21 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi