Mourinho: Vjerujem u Rashforda zbog njegovog mentaliteta
Foto: EPA

Menadžer Manchester Uniteda iskren

Mourinho: Vjerujem u Rashforda zbog njegovog mentaliteta

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho pohvalio je poseban mentalitet Marcusa Rashforda. 

Ovaj tinejdžer je postigao odlučujući gol u produžetku (2:1) i odveo United u polufinale Lige prvaka.

"Mislim da smo imali 17 šuteva od čega je deset bilo u okvir gola ali je utakmica bila teška. Neko bi mogao gledati utakmicu i reći da smo imali totalnu dominaciju, ali oni su počeli bolje od nas, imali dobre šanse i kontrolisali utakmicu u prvih pola sata", rekao je Mouriho.

On je pohvalio Rashforda koji je postigao prvi pogodak još od septembra. 

"On ne može igrati svaku utakmicu, ali uvijek vjerujem igračima sa posebnim mentalitetom. To je razlog zato sam čuvao Marcusa u timu sve ovo vrijeme. On mjesecima nije postigao gol, ali moje povjerenje je uvijek bazirano na mentalitetu i bez obzira što je još uvijek dijete ostali se mogu ugledati na njega", rekao je Mourinho. 

Mourinho je dodao da u ekipi imaju velike primjere boraca. 

"Kada govorimo o njegovim kvalitetama, one su fantastične, ali nije postigao gol od septembra. Međutim, zbog njegovog mentaliteta i onog što nam daje i kada ne postiže golove, imao sam povjerenja u njega", rekao je Mourinho. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je dodao da Rashford ima fantastičan stav i da ima njegovo puno povjerenje.  

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi