Mourinho: Volio bih da Čech ostane u Chelseaju

Trener Chelseaja

Mourinho: Volio bih da Čech ostane u Chelseaju

Trener Chelseaja, Jose Mourinho, u izjavi za otočke medije kazao je da bi volio zadržati Petra Čecha na Stamford Bridgeu. 

Iako češkom internacionalcu ugovor s Plavcima ističe narednog ljeta, Mourinho smatra da je Čech dovoljno zreo da donese odluku koja je dobra za njegovu budućnost. 

"Mislim da Petr nije čovjek koga bi trebalo da ubjeđujete. On će donijeti odluku, mislim da je dovoljno zreo da donese odluku koja je dobra za njega i njegovu budućnost", kazao je Mourinho, te dodao:

"Ja ću čekati i nadati se njegovoj odluci o ostanku. Veoma, veoma bih volio da ostane. Ali ne gubim vrijeme pokušavajući da ga ubijedim. Ako mi kaže da želi da ostane, reći ću mu svoje mišljenje, a to je da je on jedan od trojice najboljih svjetskih golmana i da vrijedi mnogo novca", dodao je Portugalac. 

Inače, za usluge Čecha već neko vrijeme zainteresovan je londonski Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.