Mourinhov autobus ispunio zadatak na Anfieldu

Remi Liverpoola i Manchester Uniteda

Mourinhov autobus ispunio zadatak na Anfieldu

Liverpool i Manchester United su danas odigrali veoma nezanimljivu utakmicu 8. kola Premiershipa koja je na kraju završena bez pogodaka. 

Iako se radi o najvećem engleskom derbiju i najavljivana je sjajna utakmica, na kraju nismo vidjeli gotovo ništa jer je Jose Mourino parkirao autobus ispred svog gola i bilo je sasvim jasno u kojem smjeru će meč ići. 

Susret je počeo sa visokim tempom, ali bez većih prilika. Jedine dvije situacije vrijedne pomena u prvom dijelu meča su velike prilike za defanzivca domaćih Joela Matipa i napadača Manchestera Romelua Lukakua. David De Gea je u tom trenutku pokazao zašto je jedan od tri najbolja golmana na svijetu u ovom trenutku, a odmah kasnije mu je odgovorio na drugoj strani Mignole kada je sjajno odbranio pokušaj Lukakua. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova. 

Nastavak meča nije ponudio gotovo nijednu priliku. Liverpool je bio taj koji je pokušavao, ali Mourinho je veoma dobro posložio odbranu i Redsi nisu uspjevali da stvore veće šanse. Na kraju je Mourinho dobio ono po šta je došao - jedan bod. 

Manchesrter United je sada prvi na tabeli sa 20 bodova, ali i mečem više u odnosu na City, a Liverpool je ostao na 6. mjestu sa sedam bodova manje. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 8. kolo:

Liverpool-Manchester United 0:0

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi