Mousa Dembele u centru skandala belgijskih medija

Došao povrijeđen na okupljanje

Mousa Dembele u centru skandala belgijskih medija

E. Čaušević

Bh. reprezentacija sutra igra u Briselu protiv Belgije u okviru drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine koje se igra u Rusiji.

Naša reprezentacija u ponedjeljak se okupila u glavnom gradu Belgije, nakon čega su odradili nekoliko treninga. U ekipi vlada odlična i dosta smirena atmosfera, dok s druge strane u selekciji Belgije je druga priča. Naime, u belgijskim medijima u centru pažnje danas je skandal oko igrača Tottenhama Mouse Dembelea.

Ovaj fudbaler se jučer priključio reprezentaciji, ali je gotovo sigurno da zbog povrede neće nastupati protiv BiH. Njegov klub saopštio je da Dembele ne bi trebao putovati na okupljanje jer je povrijeđen, ali je selektor Roberto Martinez tražio od Dembelea da se priključi ostatku tima.

Dembele već neko vrijeme ima problema sa povredom zgloba desne noge, ali je ova povreda obnovljena nekoliko dana pred okupljanje reprezentacije. Iz Tottenhama su poručili da se Dembele povrijedio na treningu, dok u medijima u Belgiji pišu sasvim druge stvari.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Belgijanci tvrde da se Dembele navodno povrijedio prilikom izlaska iz aviona, te da je londonski klub pokušao da zataška ove informacije. Kako god, Dembele je gotovo sigurno otpao za mečeve protiv BiH i Gibraltara, ali je za kaznu morao da dođe u Brisel kako bi bodrio svoj tim. Belgijski mediji tvrde da Dembele vjerovatno više neće dobijati pozive za mečeve reprezentacije ove zemlje.

Podsjećamo, utakmica između Belgije i Bosne i Hercegovine igra se sutra na King Baudouin stadionu sa početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi