Moutinho želja Rome
Foto: EPA

Dogovor jako blizu realizacije

Moutinho želja Rome

M. Šljivak

Portugalski veznjak Joao Moutinho karijeru bi mogao nastaviti u Romi.

Iskusni 30-godišnji veznjak na izlaznim je vratima francuskog Monaca, koji ga je spreman pustiti na pozajmicu do kraja sezone ili u najboljem slučaju prodati.

Roma je odmah pokazala interes. Žele ga vidjeti u svojim redovima, a italijanski mediji tvrde kako bi Portugalac pristao i na manju platu od četiri miliona eura, koliko ima među Kneževima, samo da dođe na Olimpico.

Moutinho je bio na meti Vučice u ljetnom prelaznom roku. Ipak, tada do dogovora nije došlo, a kako portugalski veznjak dobija malo šanse za igru, sada je ponovo otvorena mogućnost njegovog dolaska u italijanski klub.

Sigurno je da bi od njegovog dolaska najviše profitirao Edin Džeko. Moutinho je poznat kao nesebičan igrač, koji daje ogroman broj lopti ka napadačima i sigurno je da bi njegove lopte dobro došle bh. napadaču.

Joao Moutinho iza sebe ima bogatu karijeru. Igrao je za dva portugalska velikana Sporting i Porto, da bi 2013. godine pojačao ekipu Monaca u transferu vrijednom 25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Kneževe je u tri i po godine odigrao 123 meča i postigao je sedam golova.

Najveći uspjeh karijere mu je osvajanje prvenstva Evrope sa selekcijom Portugala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi