Moyes dovodi svog bivšeg igrača u Sociedad
Foto: EPA

Pienaar na meti Baskijaca

Moyes dovodi svog bivšeg igrača u Sociedad

E. Škorić

David Moyes u Real Sociedad želi dovesti igrača s kojim je radio u Evertonu.

Moyes je prije nekoliko sedmica preuzeo Sociedad i baskijski klub je zaigrao pod njegovom palicom, te ostvario nekoliko važnih pobjeda.

Škotski stručnkak želi dodatno pojačati svoju momčad, a pojačanja traži uglavnom u svojim bivšim klubovima. Pokušava da dovede Adnana Januzaja iz Manchester Uniteda, ali i Stevena Pienaara iz Evertona.

Južnoafrički reprezentativac je igrač čija se igra zasniva na tehnici i brzini i koji je dobar u igri prema naprijed, a upravo takav profil igrača odgovara Moyesu i njegovom Sociedadu. Vidjet ćemo hoće li Everton izaći u susret svom proslavljenom treneru…

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.