Moyes tjerao Ferdinanda i Vidića da gledaju "pravog" štopera

Zato se i nije dugo zadržao na Old Traffordu

Moyes tjerao Ferdinanda i Vidića da gledaju "pravog" štopera

E. Čaušević

Škotski stručnjak David Moyes prethodnih godina i nema baš uspjeha u trenerskim vodama, a sve je krenulo nizbrdo nakon što je stigao na klupu Manchester Uniteda,

Moyes je na ljeto 2013. godine odlučio da napusti Everton i prihvati ponudu Manchester Uniteda gdje je stigao umjesto legendarnog Sir Alexa Fergusona. Međutim, ovaj škotski stručnjak se na Old Traffordu zadržao samo jednu sezonu nakon čega je došao veliki pad u njegovoj karijeri.

No, sigurno je da će ga navijači Crvenih đavola pamtiti još dugo jer su imali velika očekivanja od Moyesa koji ih je na kraju žestoko razočarao. Engleski mediji otkrili su zanimljivu priču iz vremena dok je ovaj stručnjak vodio United.

Mnogi se slažu da su Crveni đavoli tada imali jedan od najboljih štopeskih tandema na svijetu Rija Ferdinanda i Nemanju Vidića. No, čini se da Moyes nije bio zadovoljan onim što je imao na raspolaganju. Naime, on je "tjerao" Ferdinanda i Vidića da gledaju video snimke Phila Jagielke kako bi vidjeli kako pravi štoper igra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, Jagielku je Moyes vodio dok je trenirao Everton i čini se da je za njega on mnogo bolji od Ferdinanda i Vidića. Ipak, i to je dovoljan razlog što se na klupi Manchester Uniteda zadržao samo jednu sezonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi