"Možemo do naslova i pored čudesnog Cityja"
Foto: EPA

Simon Mignolet tvrdi

"Možemo do naslova i pored čudesnog Cityja"

M. Šljivak

Golman Liverpoola Simon Mignolet vjeruje kako njegov tim ima dovoljno kvaliteta da ove sezone osvoji naslov prvaka Premiershipa.

Redsi na naslov prvaka Engleske čekaju još od 1990. godine, a iako iz sezone u sezonu najavljuju pohod na titulu na kraju ona završi negdje drugo.

Tim Jurgen Kloppa je solidno otvorio novu sezonu. Trenutno su peti tim sa 19 bodova iz 11 utakmica, ali vodeći Manchester City izgleda nezaustavljivo i Građani su već 12 bodova ispred Redsa.

Međutim, golman Simon Migonlet je uvjeren kako ekipa sa Anfielda može do kraja sezone prestići City.

"Cityju za sada ide sve od ruke, imaju veliki kvalitet i zaista su odlični, ali sezona je duga. Ima još dosta da se igra. Mi smo pokazali da možemo dobiti sve ekipe. Vjerujem da se već do zime stvari mogu drastično promijeniti. Uvjeren sam da možemo na kraju završiti ispred Cityja. Sve je u našim rukama", rekao je Mignolet.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ne treba svakako zaboraviti i ostale ekipe. United, Chelsea i Tottenham sigurno žele isto, a belgijski golman kao da ih je zaboravio.

Liverpool je u posljednjem kolu Premiershipa pobijedio West Ham na gostovanju sa 4:1, a nakon reprezentativne pauze na Anfield im dolazi neugodni Southampton.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi