Mreže mirovale u Kopenhagenu
Foto: EPA

Danska - Irska 0:0

Mreže mirovale u Kopenhagenu

E. Škorić

Danska i Republika Irska odigrale su bez pogodaka prvi susret baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Danci su bili blagi favoriti u Kopenhagenu, no Irska je odigrala dobar meč i očekivano su i jedni i drugi bili bazirani najviše na odbranu svog gola, pa će se putnik za Rusiju tražiti u revanšu u Dublinu.

Prvu šansu imao je Larsen za Dansku u 12. minuti, no Randolph je odbranio, a ubrzo je Corneliusov udarac također zaustavio raspoloženi golman gostujuće reprezentacije.

Najbolju šansu na meču propustio je Pione Sisto u 33. minuti, kada je promašio zicer i taj trenutak bi mogao možda da bude koban za Dance na kraju.

Umalo da Irska u završnici prvog dijela zabije pogodak, no Peter Schmeichel je zaustavio udarac Cyrusa Christiea. U nastvku meča nije bilo pravih šansi i nekako je od početka sve mirisalo na nulu. Finiš meča donio je žestoku navalu Danaca, nekoliko šansi, ali Irci su se odbranili, što im je bio cilj i po dolasku u Dansku.

Danska i Irska i dalje imaju podjednake šanse kada je u pitanju borba za Svjetsko prvenstvo, ali u Dublinu će se voditi žestoka bitka. 

U preostalim baraž mečevima Hrvatska je s 4:1 dobila Grčku, Švicarska je bila bolja od Sjeverne Irske s 1:0, dok je istim rezultatom Švedska u Štokholmu savladala Italiju.

Kvalifikacije za SP, play-off, prvi meč:

Danska - Irska 0:0

Danska: Schmeichel, Larsen, Bjelland, Kjaer, Ankersen, Kvist, Eriksen, Delaney, Sisto, Jorgensen, Cornelius.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Irska: Randolph, Ward, Clark, Duffy, Christie, Arter, Hendrick, McClean, Brady, O'Dowda, Murphy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi