Mrtva trka Cityja, Valencije, PSG-a i Intera
Foto: Raheem Sterling (Manchester City), Mina i Parejo (Valencia), Cavani i Neymar (PSG), Icardi (Inter) (EPA)

Četiri ekipe još uvijek bez poraza

Mrtva trka Cityja, Valencije, PSG-a i Intera

Lige petice ne viđaju često sezonu poput ove. Manchester City čini čuda u Premiershipu i Ligi prvaka, PSG u prosjeku daje oko četiri gola po meču, a Valencia i Inter su još neporaženi?!

Nevjerovatno mnogo novca su PSG i Manchester City potrošili minulog ljeta, a čini se kako bi im se to mogo na kraju isplatiti. Iako je još uvijek rano govoriti o tome jer nisu osvojili nijedan trofej, čini se da novac vlasnika PSG-a i Cityja ipak može kupiti sve što požele. 

Za sada se ekipe koje spuštene glave izlaze sa terena nakon meča protiv njih samo redaju. Ruku na srce, imamo i tri ekipe koje su uspjele da otkinu po bod. Dakle, Manchester City i PSG su skupa do kraja novembra izgubili šest bodova. Skupa su odigrali 38 mečeva, zabilježili 35 pobjeda, tri remija i 0 poraza. Naravno, obje ekipe drže lidersku poziciju u svojim ligama. City ima osam bodova viška u Premiershipu u odnosu na Manchester United, dok PSG ima šest bodova viška u odnosu na Monaco. Ipak, cilj za obje ekipe je isti - Liga prvaka. Da li mogu do najvećeg klupskog trofeja, ostaje nam da vidimo. 

Ipak, koliko god oni bili dobri, u ovom tekstu vrijedi spomenuti i Valenciju te Inter. To su, uz City i PSG, jedine ekipe koje su još uvijek neporažene ove sezone, samo ako gledamo timove koji se takmiče u ligama petice. 

Valencia je do sada odigrala 13 mečeva ove sezone, odnosno šest manje od Cityja i PSG-a, a zabilježila je 10 pobjeda i tri remija. Šišmiši su trenutno u nizu od devet vezanih pobjeda, ali za tri dana im slijedi gotovo najteži mogući ispit jer na Mestalli dočekuju Barcelonu. Da li će se niz Valencije nastaviti i nakon tog meča ili će Barca da ih razočara i pobjegne na sedam bodova razlike u La Ligi, ostaje nam također da vidimo. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednja ekipa koju ćemo spomenuti u ovom tekstu je Inter. Nerazzurri su jedini klub iz Italije koji nije zabilježio nijedan poraz ove sezone u svim takmičenjima. Ekipa koju sa klupe predvodi Luciano Spalletti odigrala je također 13 mečeva ove sezone i zabilježila je 10 pobjeda uz tri remija. Njihov naredni rival bit će ekipa Cagliarija protiv koje igraju u gostima. 

Dakle, ove četiri ekipe su, računajući sva takmičenja, ove sezone skupa odigrale 64 utakmice. Zabilježile su 55 pobjeda, devet remija i 0 poraza. Dodajmo da se u ovom kontekstu do prije nekoliko dana mogla spominjati i ekipa Lazija, ali tim Simonea Inzaghija je doživio poraz prošlog vikenda u gradskom derbiju od Rome. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi