Muk na Koševu: Zaria nakon penala ide dalje

Sarajevo ispalo

Muk na Koševu: Zaria nakon penala ide dalje

M. Šljivak

Fudbaleri Zarije plasirali su se u drugo pretkolo Evropske lige. Oni su večeras na Koševu boljim izvođenjem penala savladali Sarajevo 6:5 (2:1) 

Sarajevo je od prve minute krenulo zaista žestoko ka golu. Pritisli su protivnika, a prvi udarac je imao Almir Bekić čiji udarac brani golman gostiju.

Zatim je Crnkić pokušao sve sam, ali njegov šut odlazi preko gola, da bi gosti u osmoj minuti preko Mihailova pokušali, ali je Pavlović siguran.

U 11. minuti Anel Hebibović je šutirao glavom pored gola, da bi dvije minute kasnije domaći poveli. Mićo Kuzmanović je obavio veliki posao, golman Pascenco je prvi šut odbranio, da bi odbijenu loptu Hebibović poslao u mrežu za prednost od 1:0.

Nije Bordo tim stao s napadima. Bili su mnogo bolji tim, svaki napad je bio opasan, a u 34. minuti domaći su udvostručili prednost. Yermak je srušio Sarića, sudija je pokazao na bijelu tačku, a odgovornost je preuzeo Advan Kadušić. Precizno je pogodio za prednost od 2:0.

Do kraja prvog dijela Sarajevo prijeti preko Hebibovića i Rahmanovića, ali se na odmor otišlo vodstvom Bordo tima od 2:0.

Nastavak također donosi bolju igru Sarajeva. Tim Mehmeda Janjoša  je pokušavao što brže stići do trećeg gola kojim bi riješili sve dileme oko putnika dalje, pa su konstantno pritiskali odbranu Zarije.

Hladan tuš na Koševu viđen je u 60. minuti. Gosti preko Zagynailova dolaze do željenog gola iz prve prave šanse na meču za smanjenje prednosti na 2:1.

Imalo je Sarajevo dvije velike šanse do kraja. U 87. minuti je dosuđen novi penal, sada je Crnkić preuzeo odgovornost, ali je golman gostiju odbranio udarac. Minut kasnije domaći su pogodili i prečku, te je propala još jedna šansa.

Novicov je dobio crveni karton u finišu meča, pa je Sarajevo u produžetke ušlo sa igračem više i imali su veliku prednost na terenu.

U produžecima nekoliko velikih šansi za Sarajevo. Ipak, čudesni golman i odbrana Zarije su sve spašavali, pa se pobjednika odlučio penalima. Mihojević i Kuzmanović su promašil penal u seriji i Zaria je otišla dalje.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Sarajevo - Zaria (5:6) 2:1 

FK Sarajevo: Pavlović, Novaković, Crnkić, Sarić, Rahmanović, Kuzmanović, Hebibović, Radovac, Mihojević, Bekić, Kadušić

Zaria Balti: Pascenco, Golovatenco, Novicov, Zagynailov, Rata, Ovseanninov, Tigirlas, Mihailov, Yermak, Focsa, Gomez

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:










Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti