Muke po Zmajevima: Januzaj odabrao Belgiju

Belgija dobila novo pojačanje

Muke po Zmajevima: Januzaj odabrao Belgiju

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj igrat će u grupi sa Belgijom. 

Danas su iz Brisela stigle loše vijesti za naš nacionalni tim, ali dobre za Marca Wilmotsa. Fudbaler Manchester Uniteda i jedna od najvećih nada evropskog fudbala, Adnan Januzaj odabrao je da nastupa za reprezentaciju Belgije. 

Ovaj 19-godišnjak rođen je upravo u Belgiji, a porijeklom je Kosovar. U Engleskoj je od 16. godine, ali ga je otac pokušao nagovoriti da igra za Kosovo. Mladi fudbaler na kraju nije izabrao ni Englesku, Kosovo, te je odlučio da igra za zemlju u kojoj se rodio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.