Muke starog Wesleyja: Niko mu ne da željenu platu
Foto: EPA

Wesley Sneijder ima malo ponuda

Muke starog Wesleyja: Niko mu ne da željenu platu

M. Šljivak

Holandski fudbaler Wesley Sneijder napustio je prije nekoliko dana turski Galatasaray.

Iskusni 33-godišnji veznjak je raskinuo saradnju sa istanbulskim velikanom i sada je u potrazi za novim timom.

Kao moguća destinacija spominjao se Utrecht. Sneijder je izrazio želju za povratkom kući u Holandiju, ali je ovaj tim odustao od njega, jer im je jednostavno preskup.

U međuvremenu se pojavio još jedan tim koji želi holandskog fudbalera. Radi se o italijanskoj Sampdoriji, koja je krenula u pregovore sa ovim fudbalerom, ali su oni odmah na početku naišli na probleme.

Plata koju mu nude je za njega premala. Tim iz Genove mu je ponudio milion i po eura po sezoni, dok holandski fudbaler traži pet miliona, koliko je imao u Galatasarayu.

Međutim, rukovodstvo Sampdorije ne može mu ponuditi te uslove. Pokušavaju na sve načine da ga privole da pristane igrati za manje novca, što bi se vrlo lako moglo desiti.

Za sada drugih opcija osim povratka u Italiju, gdje je igrao za Inter, Sneijder nema i sigurno je da će još jednom razmisliti o svemu.

Wesley Sneijder je tokom karijere igrao za Galatu, Inter, Real Madrid i Ajax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije