"Mulalić je pokrenuo ekipu i prenio  pobjednički duh"

U Dečiću oduševljeni bh. stručnjakom

"Mulalić je pokrenuo ekipu i prenio pobjednički duh"

S. Mlaćo

Nogometaši crnogorskog Dečića pod vodstvom bh. stručnjaka Edisa Mulalića na pauzu su otišli sa trećeg mjesta Prve lige Crne Gore.

Tim iz Tuza pred pauzu je sa 2:0 savladao Zetu iz Golubovaca, te u ovom klubu vjeruju da na kraju sezone mogu izboriti plasman u Evropu. Mediji u Crnoj Gori kao jednog od najvećih "krivaca" za veoma dobre igre Dečića vide upravo nekadašnjeg trenera Željezničara.

"To je bio okidač koji je pokrenuo ekipu, novi trener unio je igračima samopouzdanje i prenio pobjednički duh. Odjednom, postali smo ekipa koja ide na pobjedu i na gostovanjima, a publiku smo u velikom broju vratili nakon pobjede nad Sutjeskom. Pravi su praznik utakmice pred prepunim stadionom u Tuzima. Ako nam borbenosti ne nedostaje, smatram da za konačni uspjeh moramo još malo poraditi na ljepoti igre. Bilo je, doduše, i utakmica u kojima smo morali zadovoljiti ukuse navijača. U klubu se odlično radi i sa podmlatkom pa su golman Milan Mijatović, i njegovi saigrači u mlađim reprezentativnim selekcijama, Kristijan Vuljaj, Martin Prenkočević i Anđelko Jovanović, sve bliži prvom timu. Ukoliko dobijemo stabilnog sponzora i klub uspije da odbije ponude drugih klubova u prelaznom roku, Dečić može mnogo. Nakon sjajnih rezultata, i ja sam dobio neke ponude, ali sam odlučio da ih odbijem i ostanem ovdje", kazao je kapiten Dečića Nijazim Padović za crnogorske Vijesti.

"Mi se ne opterećujemo nekim velikim ciljevima, dok prvo ne ostvarimo prvobitni. To je opstanak, jer je Dečić u crnogorskoj javnosti bio prepoznat kao glavni kandidat za ispadanje. Kad preskočimo baru, reći ćemo hop! Ja sam uspio da pokrenem ekipu na način što sam igračima objasnio da su pobjednici ako su dali 100 odsto od sebe, bez obzira na rezultat. Pomogle su nam i dvije pauze za podizanje forme, a igrači su na svakom treningu dali maksimum. I oni su najzaslužniji. Ukoliko se zadrži kostur od 17 igrača u pauzi, uz jedno ili dva pojačanja, nadam se da ćemo izdržati do kraja u ovom ritmu. Ali ponavljam, kod mene će prioritet imati tih 17 igrača koji su iznijeli teret polusezone i baš neko mora dobro da zasluži da bi ih istisnuo iz tima", istakao je Mulalić, te dodao da ima moralnu obavezu da završi posao u ovom klubu, iako su ga već kontaktirali iz drugih klubova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi